dumpning, avfall, växjö, lessebo

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Platt-TV, gasbehållare, klösträd, målarfärg, soffor och bildelar är exempel på avfall som dumpas vid återvinningsstationer i Växjö och Lessebo. De värst drabbade stationerna stängs nu i augusti. Foto: SSAM/SVT.

Återvinningsstationer i Växjö och Lessebo stängs efter dumpning av avfall – fler riskerar försvinna

Uppdaterad
Publicerad

I augusti kommer återvinningsstationerna på Evedalsvägen i Växjö och Plåtslagarvägen i Lessebo att stängas på grund av återkommande dumpning av avfall, meddelar det regionala avfallsbolaget SSAM.

– Vi ser ingen annan lösning på problemet än att stänga stationerna, säger Florim Albborn, vd SSAM, något Smålandsposten var först med att rapportera om.

Dyrt och dåligt för miljön

Sedan januari har dumpningar vid enbart stationen på Evedalsvägen kostat SSAM omkring 200 000 kronor, enligt egna uppgifter.

– Vi har haft nitton dumpningar här sedan början av året och det betyder stora kostnader som i slutändan kan drabba kollektivet, dessutom är det inte bra för miljön, säger Florim Albborn.

Men finns det inte något annat ni kan göra än att stänga stationerna?

– Vi har försökt informera om vad som gäller vid stationerna med hjälp av skyltar och information på vår hemsida men vi ser tyvärr ingen förbättring, säger Florim Albborn, vd SSAM.

Dumpning – vanligt problem

Generellt sett är problemet med dumpningar av avfall stort, enligt SSAM.

– Om andra stationer skulle drabbas på samma sätt som här på Evedal eller i Lessebo kommer vi att stänga dem också. Vi kommer ju alltid att ha återvinningscentraler där människor kan få hjälp att sortera rätt, säger Florim Albborn.

Vid återvinningsstationen på Evedalsvägen i Växjö har nitton dumpningar av avfall registrerats. Städning av stationen överstiger 200 000 kronor hittills, säger Florim Albborn, vd för SSAM. Foto: SSAM/SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.