• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Ännu ett konto borta för Youtubestjärnan Pontus Rasmusson från Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Rasmussons mindre kanal har nu försvunnit från Youtube, rapporterar Svenska Dagbladet. Profilen, som är en av Sveriges största youtubers bland barn, stängdes i helgen av från sin huvudkanal. Se mer om kritiken i klippet ovan.

I helgen stängdes han av från sin huvudkanal, som då hade 177 000 prenumeranter. Den mindre kanalen Pontus Rasmusson 2.0, som nu försvunnit från Youtube, hade 62 000 prenumeranter.

SvD har granskat Rasmussons innehåll i sociala medier. Granskningen visar bland annat att han vid flera tillfällen lagt upp videor som anspelar på sex. I en Tiktok-video i maj i år skrev han bland annat: ”Om jag tar din oskuld lämnar jag dig aldrig. Jag menar, varför skulle jag någonsin lämna en tjej som litade på mig med hennes kropp?”

Enligt Google stängdes Rasmussons huvudkanal ned ”för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga”, rapporterade tidningen då.

Ställer inte upp på intervju

SVT har sökt Rasmusson som via sin manager hälsar att han i dagsläget inte orkar ställa upp på en intervju, men att han gärna gör det ”när tiden är inne”.

Youtubern kommenterade det första nedstängningsbeskedet på sitt Instagramkonto:

”Alla personer gör misstag. Jag vet att jag kan ses som kontroversiell och att jag dagligen får hat och hot som jag lärt mig bortse. Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framförallt inte det enda jag lever för att göra”, skrev han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.