En person med grått hår bär en blå tröja med stickad design och står i en miljö med oskarpa bakgrunder, inklusive skärmar och en serviceinrättning. Bilden förmedlar en känsla av en offentlig plats, troligtvis relaterad till resor eller service.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Mycket tråkiga nyheter för oss givetvis och för hela regionen, säger Ulf Axelsson, vd för Växjö Småland Airport. Hör honom – i klippet ovan. Foto: Olof Peterson/SVT

Beskedet från SAS: Inget flyg från Växjö till Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga Stockholmsflyg från Växjö efter årsskiftet. Det beskedet ger SAS idag.

– Vi måste bedöma vad som är lönsamt och vi vet att den svenska inrikesmarknaden har stora utmaningar, säger Rikard Steinholtz, public affairs på SAS.

Beskedet om att Halmstad, Sälen och Kalmar får varsin flyglinje till Arlanda efter årsskiftet kommer i ljuset av att flygbolaget BRA lägger ner sin reguljärtrafik och istället börjar flyga på uppdrag av SAS. När SAS presenterade de nya linjerna på onsdagen, finns inte Växjö med.

– Vi har en dialog med flygplatsen i Växjö och med andra flygplatser men idag är beskedet att det är nya linjer till Halmstad och Kalmar som är aktuella i januari, säger Rikard Steinholtz till SVT.

Vad är det som gör att ni inte satsar på Växjö?

– Det är inte så att vi har något avtal om att vi ska ersätta BRA:s trafik. Vi hyr in flygplan från BRA vilket gör att vi kan expandera vårt inrikesnät, sen har vi fått göra en kommersiell värdering över vilka möjligheter vi ser.

Ett SAS-passagerarflygplan av modell ATR 72 lyfter kraftfullt från flygplatsen. Planets propellerrotorer snurrar i hög hastighet och flygplanet är delvis lutat i en uppåtgående vinkel, med en molnig himmel i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I nuläget finns inga planer för SAS att börja flyga mellan Växjö och Arlanda efter årsskiftet. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.