Det blir ingen ny arena i Oskarshamn i nuläget, efter beslut från politikerna. Foto: Atrio Arkitekter/SVT

Beslutet: Ingen ny ishockeyarena i Oskarshamn – ”skönt att ekarna blir kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen beslutade kommunfullmäktige att skrota planerna på en ny arena för ishockey i Oskarshamn. Kommunens ekonomi är ansträngd och nu planeras det för andra alternativ.

Sedan 2022 har kommunen utrett möjligheten att bygga en ny arena med möjlighet till evenemang med en kapacitet för ca 4 500 åskådare.

Stora delar av politiken har varit positivt inställd till bygget som skulle innebära en investering på 545 miljoner kronor. Detaljplaner har utarbetats och mycket jobb har lagts ned för att komma igång med projektet.

Men på måndagen beslutade kommunfullmäktige att skrota projektet på grund av en ansträngd ekonomi. Redan tidigare i augusti aviserade kommunledningen att bygget inte skulle bli av.

”Äntligen framme i ett beslut i denna fråga och jag är glad att ekarna nu blir kvar” sa Ingemar Lennartsson (KD), fullmäktigeledamot, under sitt anförande.

Nu väntar nya utredningar kring en ny träningshall och satsningar på befintliga byggnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.