artisten Cazzi Opeia

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hoppas att jag har några fans där ute”. Hör Cazzi Opeia om att tävla i Melodifestivalen i sin gamla hemstad Växjö. Foto: SVT

Cazzi Opeia tävlar i Melodifestivalen i Växjö – med glad poplåt om ångest

Uppdaterad
Publicerad

Cazzi Opeia tog Sverige med storm när hon för två år sedan tävlade med ”I can´t get enough.” På lördag står hon på melloscenen igen – den här gången i sin gamla hemstad Växjö.

– Det är så mycket minnen och nostalgi här, säger Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker.

Hon pekar ut genom fönstret och minns gatan i centrala Växjö där hennes mormor bodde och butiken där hon hyrde film. Hon föddes i Eksjö men bodde i Växjö från att hon var ungefär tre år till femton år. Hon hoppas många gamla kompisar och släktingar kommer och hejar på henne på lördag.

Melodifestivalen 2024

Bearbetar ångest

Årets låt ”Give my heart a break” beskriver Cazzi Opeia som en glad poplåt, mycket färger och en show som tar en på en resa. Men texten är högst personlig och har ett djup. Den handlar om att ha ångest – något hon själv bearbetar.

– Jag har haft mycket lycka och framgång i mitt liv de senaste åren som jag har hanterat ihop med ångest. Låten handlar om att kunna pausa sina känslor för att bara kunna andas, säger hon.

– Ibland blir det så mycket känslor av både glatt och ledset och det går inte att hantera. Då vill jag pausa och andas ut en stund, så känns det för mig.

Låtskrivaren Cazzi Opeia

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utmaningen: Skriv en refräng om Växjö. Hör hur Cazzi Opeia tog sig an utmaningen. Foto: SVT

Vill vinna

Moa Carlebecker är en framgångsrik låtskrivare och har skrivit låtar till flera k-popartister. Hon har redan vunnit Eurovision song contest som en av låtskrivarna till Loreens ”Tattoo”. Nu vill Cazzi Opeia vinna melodifestivalen – som artist.

– Jag vill verkligen vinna. Tänk om en så bra låt med ett sånt budskap fick vinna Eurovision. Jag vill att vi pratar mer om ångest, säger Cazzi Opeia.

Tävlar mot sig själv

I deltävlingen tävlar hon dock mot sig själv. Hon är låtskrivare till Jaqueline som sjunger låten ”Effortless”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet