Det var efter att trosor försvunnit från kvinnans tvättkorg hon anade oråd och valde att sätta upp en bevakningskamera hemma. Några veckor senare fångades en misstänkt man på övervakningsfilmer. Foto: Polisens förundersökning

Dildotjuv togs på bar gärning – 100 trosor hittades i hemlig gömma

Uppdaterad
Publicerad

En man i Kalmar län gjorde inbrott hos sin granne – och stal dildos och trosor. Hemma hos mannen gjorde polisen fler fynd – en hemlig trosgömma med över 100 par trosor. Det hävdar åklagare och nu ställs mannen inför rätta.

Det var förra sommaren som en kvinna gjorde upptäckten att det saknades trosor i hennes tvättkorg och att flera av hennes sexleksaker var försvunna. Hon anade oråd och installerade en övervakningskamera.

Och det blev napp – trosboven gick i fällan.

Några veckor senare när kvinnan återigen var bortrest kunde hon nämligen se sin granne, en man i 50–årsåldern, klättra in genom ett fönster som stod på glänt. Hon kunde följa mannens tjuvräd genom sitt hem i realtid och larmade polis.

När polisen kom till bostaden hann de skymta ryggtavlan av grannen, som försvann in i en trädgård. Därefter togs beslut om husrannsakan.

Mannens försvar: ”Intresse av trosor”

Då hittade polisen en hemlig trosgömma – med över 100 par trosor i olika storlekar, flera sexleksaker och ett 20-tal bh:ar.

Målsäganden pekar ut ett fåtal av sakerna som sina, men känner inte igen över 80 par trosor, bh:ar och flera dildos.

På frågan om var resten av underkläderna kommer ifrån säger mannen att han köpt dem och att han har ett intresse av trosor.

I förhör vill mannen inte kommentera resten av sakerna polisen hittade. Han säger också att han tyckte det ”var spännande att norpa” sakerna hos grannen och att det var därför han gjorde det.

Erkänner två inbrott

Mannen har erkänt att han varit inne i kvinnans hem vid två tillfällen men att det bara var vid ett tillfälle som han stal.

Enligt åklagaren har mannen varit inne i kvinnans hem fyra gånger, och mannen åtalas för två fall av inbrottsstöld och två fall av försök till inbrottsstöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.