– Vi anser att straffbar överträdelse av arbetsmiljölagstiftningen inte kan uteslutas, skriver Pernilla Hansson, jurist på Arbetsmiljöverket, i ett mejl till SVT.
Sedan tidigare pågår det en förundersökning kring misstänkt arbetsmiljöbrott. Åklagare Jan Olin har tidigare sagt att en åtalsanmälan från Arbetsmiljöverket kan ha stor betydelse för utredningen.
– Tycker de att det inte är ett arbetsmiljöbrott, kan det vara svårt för mig att driva ärendet vidare. Gör de en anmälan, är det ytterligare material som jag kan lägga till grund för mina beslut, säger Jan Olin.
Separata utredningar
Även om Arbetsmiljöverkets och polisens utredningar sker separat från varandra så brukar åklagaren invänta Arbetsmiljöverkets bedömning, enligt chefsåklagaren på den nationella enheten Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.
– Det har hänt att vi inte inväntat den, men i de fallen brukar den som försvarar de misstänkta kräva att få veta Arbetsmiljöverkets inställning i frågan, säger Kristina Falk Strand, chefsåklagare på Rema.
Det var den 28 augusti i år som den 58-årige gästarbetaren Fanica Gherasim stångades ihjäl av en elandantilop.
SVT har sökt parkens ägare, Barbro Hägg, och parkens dritftsansvarige, Richard Berglund, för en kommentar. Enligt deras advokat vill de inte kommentera, så länge det pågår en förundersökning.
Se mer i klippet nedan.