När polis försökte gripa 37-åringen försökte han undkomma genom att hoppa i vattnet vi Kalmar slott och simma ut till en närliggande ö. Trots det greps han och döms nu till sex års fängelse. Foto: Polisens förundersökning/Jonas Ekströmer/TT

Gängmedlem greps vid Kalmar slott med nästan fem kilo amfetamin

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig gängmedlem i en motorcykelklubb döms till fängelse i sex år för grovt narkotikabrott. Mannen ertappades med 4,9 kilo amfetamin i Stadsparken nära Kalmar slott i april i år.

Det var i april som 37-åringen mötte en annan person som gav honom en påse som visade sig innehålla 4,9 kilo amfetamin.

37-åringen gömde påsen i ett buskage i Stadsparken och kom tillbaka en stund senare för att hämta den men polisen som spanade på mannen hade redan beslagtagit knarket.

Flyr från polis – kastar sig i vattnet

När polisen bestämmer sig för att gripa 37-åringen på plats springer han och hoppar i vattnet nära Kalmar slott.

Han simmar över till en närliggande ö. Där grips mannen av polis.

Nekar organiserad brottslighet

37-åringen har erkänt narkotikabrott genom att han har tagit befattning med narkotikan. Han har dock bestritt att hanteringen varit del i organiserad brottslighet.

Tingsrätten slår dock fast att brottet utgjort ett led i en brottslighet som utövats i just organiserad form.

Mannen – som tidigare dömts för bland annat grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och grov misshandel – döms till fängelse i sex år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.