Kortklippt man i svart t-shirt tittar snett till vänster. I bakgrunden syns delar av en fotbollsplan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Ilg, ordförande i Kalmar FF:s supporterförening säger att även supportrar till andra klubbar har skänkt pengar för att Pablo Kalmar ska kunna komma till Kalmar. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Han samlar in pengar för att Kalmar FF-frälste Pablo Kalmar ska komma till Kalmar

Publicerad

Kalmar FF:s supporterförening har startat en insamling för att ett av deras mest hängivna fans, Pablo Kalmar i Buenos Aires, ska få komma till Kalmar.

Pablo Kalmar har vigt sitt liv åt Kalmar FF. Via inlägg på spanska i sociala medier fick Kalmar FF och supporterföreningen upp ögonen för honom och hans passion för laget.

Då togs beslutet att samla in pengar för att Pablo och hans fru skulle kunna komma till Kalmar, något som Barometern var först med att berätta.

– Det känns så roligt att så många velat vara med och skänka pengar. Det är även fans som håller på andra lag som bidragit, säger Martin Ilg, ordförande supporterföreningen.

20 000 kronor hittills

Hittills har man samlat ihop runt 20 000 kronor och hans bedömning är att det behövs ungefär det dubbla.

– Tanken är att de ska komma hit först nästa sommar, så jag har goda förhoppningar om att vi ska få ihop tillräckligt med pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.