Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är inspirerad av att ta över ett lag på uppgång och jag känner ingen press, säger Henrik Jensen. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Dansken Henrik Jensen ny huvudtränare för Kalmar FF

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen presenterade Kalmar FF sin nya huvudtränare, Henrik Jensen, under en presskonferens.

Henrik Jensen har närmast varit assisterande tränare i danska FC Midtjylland från Herning. Sedan tidigare har han även varit ungdomstränare i IFK Norrköping och assisterande tränare i Vendsyssel.

– Jag är inspirerad av att ta över ett lag på uppgång och jag känner ingen press. Jag har följt Kalmar FF ganska mycket på senare tid och fått många erbjudanden från andra klubbar, men tycker Kalmar FF var mest intressant, säger Henrik Jensen.

Jensen skriver ett kontrakt till 2025 och börjar den 1 januari 2023.

Henrik Jensen presenterades under en presskonferens. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Tidigare tränaren bröt kontrakt

Den tidigare tränaren Henrik Rydström lämnade Kalmar FF i november för konkurrenten Malmö FF. Rydström hade två år kvar på sitt kontrakt med klubben som han då bröt.

Experten: Det här är nycklarna till Kalmar FF:s framgångar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kalmar FF har jobbat med små medel, smarta värvningar och byggt ett väldigt slagkraftigt lag”, säger Olle Tyrbo, kommentator/sportchef P4 Kalmar. Se hela hans lista som möjliggjort Kalmar FF:s succésaga i allsvenskan i klippet ovan. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.