• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Camilla Freedeke, ordförande i Kalmar HC, står på läktaren i arenan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Freedeke lämnar posten som ordförande i Kalmar HC efter tre år. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Hon räddade det sjunkande skeppet – nu lämnar Camilla Freedeke Kalmar HC

Publicerad

Camilla Freedeke lämnar sitt uppdrag som ordförande för Kalmar HC. Under sina år på posten har hon varit med och rätat upp klubbens havererade ekonomi och tycker nu att det är dags för någon annan att ta över.

– Nu är tiden inne för någon annan att ta över. Det har varit tre fantastiska år med både sportsliga och ekonomiska framgångar. Man ska heller inte sitta för länge en sådan här post.

Enligt David Myrinder, sammankallande för valberedningen i föreningen, har nyheten om att Camilla inte ställer upp för omval tagits hårt av många medlemmar.

– Reaktionerna har varit ”nej, vad ska vi göra nu?”. Själv blev jag lite chockad, jag hade gärna sett att hon var kvar.

Camilla Freedeke kommer inte ta några nya uppdrag inom Kalmar HC, men säger att hon vid behov ändå kan bidra.

– Jag kommer fortsätta heja och följa klubben. Så klart kan jag bidra om det kommer en fråga, men inte i någon särskild roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.