• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

– Hotet var riktat mot skolan och vi agerade omedelbart och lämnade över frågan till polisen, säger Tomas Eriksson, vd för CIS Internationella skola. Foto: SVT

Undervisning ställs in efter hot mot skola i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen riktades hot mot CIS Internationella skola i Kalmar. Hotet ska ha kommit vid stängning när de flesta eleverna lämnat byggnaden, enligt skolledningen.

– Hotet var riktat mot skolan och vi agerade omedelbart och lämnade över frågan till polisen, säger Tomas Eriksson, vd för CIS Internationella skola.

Skolledningen har beslutat att all undervisning på fredagen ställs in.

– Det gäller både CIS och Västra skolan som finns i samma byggnad. Föräldrar och elever har redan informerats om vad som gäller, säger Tomas Eriksson.

Beslutet drabbar sammanlagt 480 högstadie- och gymnasieelever.

Vad handlade hotet om och hur kom det till er kännedom?

– Det är inget jag vill kommentera i nuläget, säger han.

Polisen berättar att de fått in uppgifter om hot mot skolan.

– Vi håller på och kontrollerar och värderar de uppgifter vi fått, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.