Hotade barn med revolver – nu startar rättegång om blodigt rånförsök

Uppdaterad
Publicerad

Nu startar rättegången mot två män som ska ha försökt råna en närbutik i Läckeby, norr om Kalmar. Rånarna ska enligt åtalet ha misshandlat en kund blodig med yxa och hotat flera barn med en revolver, skriver Barometern.

Det var den åttonde januari som två män, 25 och 23 år gamla, ska ha försökt råna livsmedelsbutiken i Läckeby. Efter att slagsmål utbrutit och ägaren lyckats låsa in rånarna i butiken, ska rånarna ha krossat rutor till butiken och den närliggande pizzerian.

Enligt tidiga vittnesmål ska kunden ha misshandlats med en hammare, men under rättegången talar de istället om en yxa. De ska också ha hotat flera barn genom att sikta på dem med revolver, skriver Barometern.

De två rånarna flydde från brottsplatsen i en bil. Men de två nu åtalade männen kunde senare gripas av polis.

I dag startar rättergången mot dem i Kalmar tingsrätt, för bland annat grovt olaga hot, synnerligen grov misshandel och försök till grovt rån. De åtalade nekar till brott.

Se vittnen berätta om den dramatiska händelsen i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.