Inomhus-SM i friidrott avgjordes i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det bara var veckor sedan restriktionerna för coronaviruset hävdes, har IFK Växjös klubbchef Mikaela Wieslander Mayer känt sig trygg inför helgens inomhus-SM i friidrott som hennes klubb arrangerat i helgen.

– Jag är optimist och tänkte att det ordnar sig. Och det gjorde det ju, säger hon.

Det är bara två år sedan IFK Växjö senast ordnade ett inomhus-SM. Den gången var klubben också på rätt sida om coronapandemins restriktioner och de hann avsluta SM tre veckor innan samhället stängde ner. Nu öppnade samhället tre veckor innan årets SM-tävling drog igång.

– Förra gången var det mer nervöst för mig. Den här gången kändes det mycket tryggare. Jag har sovit så gott de senaste nätterna, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef för IFK Växjö.

Under de tre senaste dagarna har IFK Växjö tagit emot friidrottare från hela landet.

– Det är ju väldigt inspirerande för våra aktiva att vi fått hit Sveriges bästa friidrottare. Sedan är det ett stort ekonomisk tillskott när vi får hit inomhus-SM och det kul för våra funktionärer att vara med när det verkligen gäller.

-  Det finns många positiva saker med det här. Eller snarare. Det finns bara positiva grejer, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.