• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Strömstad i Strömstads kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en lagerlokal med kraftig rökutveckling till följd, Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar en intensiv cykeltävling där flera cyklister tävlar om förstaplatsen på en asfalterad väg, omgiven av entusiastiska åskådare. Den högra sektionen visar en man i en mörk jacka som står under ett träd, med fokus på hans överkropp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den internationella cykeltävlingen Postgirot open kördes mellan 1982 och 2002. Nu vill Kalmar och Karlskrona skapa ett liknande lopp igen. I klippet berättar Marcus Larsson från Destination Kalmar mer. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Kalmar och Karlskrona vill starta internationellt cykellopp

Publicerad

Kalmar gör gemensam sak med Karlskrona kommun och ställer sig bakom ett nytt internationellt storlopp i cykel i regionen.

Tillsammans med det svenska cykelförbundet vill städerna återskapa det forna storloppet Postgirot open. Ett lopp som arrangerades 1982-2002 och fick stor uppmärksamhet världen över.

– Ett sådant här lopp ger oss chans att lyfta fram allt fint som finns i vår region. Både för de som kommer hit rent fysiskt, men också för de som tar del av tävlingarna via tv, säger Marcus Larsson, chef för enheten evenemang och möten på Destination Kalmar.

Köra loppet under fyra år

Till våren kommer en avsiktsförklaring lämnas in till det internationella cykelförbundet där man ansöker om att arrangera loppet Tour of Sweden mellan 2026-2029.

Tanken är att ena året sker starten i Kalmar och målgång i Karlskrona och sedan omvänt kommande år.

Många intresserade

Marcus Larsson har goda förhoppningar om att loppet kommer bli verklighet, och även att man kommer kunna få in de sponsorer som krävs.

– Det är många aktörer som vill synas i samband med ett sånt här stort lopp, så det lär inte blir några problem att få ihop den sista finansieringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.