Borgsholms kommun utökar deras sommarlovsbingo med en bingobricka för vuxna. Foto: TT Bild

Här är kommunens nya knep för att få fler att läsa

Uppdaterad
Publicerad

I sommar anordnar biblioteken i Borgholms kommun sommarlovsbingo för att främja läsandet bland både barn och vuxna.

Borgsholms kommun utökar sitt sommarlovsbingo med en bingobricka för vuxna. Skulle deltagaren få fem kryss i rad, alltså bingo, blir priset en gratis bok.

– Förutom att inspirera vuxna till läsning hoppas vi på biblioteket även att barns nyfikenhet kring läsning kan ökas då de har vuxna läsande förebilder i sin närhet, skriver bibliotekschefen Eva Forssell i ett pressmeddelande.

Flera olika teman på böcker

På bingobrickan innehåller rutorna texter med bland annat ”välj en bok utan att titta”, ”läs en bok som vunnit ett pris” och ”läs en bok med växter på framsidan”. Bingobrickan hämtas på ett av kommunens folkbibliotek. Vid inlämning av brickan på biblioteket lånas det ut en bok.

Förutom detta kommer det som vanligt även finnas högläsningsbingo för barn som ännu inte läser själva och sommarlovsbingo för barn som läser själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.