Brand och rök samt räddningstjänstens fordon på återvinningstationen i Grimslöv utanför Alvesta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Röken från branden på återvinningstationen i Grimslöv utanför Alvesta syns på långt håll. Foto: Carl Carlert

Kraftig brand på återvinningsstation i Grimslöv

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt på onsdagskvällen på en återvinningsstation i Grimslöv utanför Alvesta. Släckningsarbetet beräknades först behöva pågå i flera dagar, men var på torsdagseftermiddagen släckt.

Branden utbröt på Alwex återvinningsstation vid 19-tiden på onsdagen. När polis och räddningstjänst kom fram brann det redan kraftigt i plastskrot. Räddningsstyrkor från Vislanda, Grimslöv, Växjö, Alvesta, Liatorp och Älmhult har deltagit i släckningsarbetet.

– Som mest har ett 40-tal brandmän varit på plats, säger Pär Stensson, regional insatsledare för räddningstjänsten, till SVT Nyheter Småland.

Smutsigt släckningsvatten

Branden visade sig vara svårsläckt och pågick ännu under torsdagsmorgonen, om än i mindre skala än under natten. Vid 15.30 på torsdagen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt men att de är kvar på platsen. Brandplatsen har täckts med grus och är under forsatt observation för att säkerställa att inga nya lågor uppstår.

Orsaken till branden är ännu oklar. Ingen person ska ha skadats.

Branden på Alwex återvinningsstation avtog under torsdagsmorgonen, men släckningsarbetet kommer pågå även under helgen. Foto: SVT/Erik Nielsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.