Framifrån syns en parkeringsplats med flera bilar som har blivit totalskadda av brand. Bilarna ligger i en aska- och sotbelagd miljö, där många av dem har förlorat sina tak och har svarta, brända ytor. Det finns även avspärrningar av orange och vita band runt området, vilket indikerar att det är en avspärrad plats. Bakom de skadade bilarna kan man skymta några intakta bilar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kraftig brand i tre garagelängor bröt ut på Teleborg i Växjö under natten till måndagen. Se bilder från nattens brand i klippet. Foto: William Frykfeldt/SVT

Flera garagelängor totalförstörda i kraftig brand i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan två larmades räddningstjänsten i Växjö till en kraftig brand på Teleborg. Tre garagelängor är nu totalförstörda.

Tre garagelängor började brinna under natten till måndagen vid Furutåvägen på Teleborg.

Snabbt förlopp

Totalt är det 37 bilar som brunnit enligt uppgift till SVT från räddningstjänst på plats. Brandförloppet har varit ovanligt snabbt.

– Jag har aldrig någonsin sett ett så snabbt förlopp i carport med så många bilar, säger Anders Altberg, styrkeledare på Värends räddningstjänst som var en av de första på plats när branden larmades in.

”De hinner inte ens dra fram slangen”

Han försökte instruera kollegor som kom i bilarna efteråt att börja skydda de närliggande carportarna, men det var lönlöst:

– De hinner inte ens dra fram slangen innan hela nästa längan bara tänder, säger han.

Se bilder från nattens brand och på förstörelsen på platsen idag – i klippet.

– Vi vet inte vad som startade branden men det handlar om högt godsvärde eftersom så många bilar är förstörda, säger Sandra Schleier, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Polisen har gjort en anmälan om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.