En granne har ställt en blombukett utanför lägenhetsporten där kvinnan hittades död. Foto: privat

Man anhållen misstänkt för mord – kvinna hittades död i lägenhet i Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt på sannolika skäl för mord efter att en kvinna hittats död i en lägenhet i Hultsfred på lördagen. Båda är enligt åklagaren i 70-årsåldern och okända av polis sedan tidigare.

Det var på lördagsmorgonen som en kvinna hittades död i en bostad i Hultsfred. Enligt åklagare larmade en tredje person polisen, som kunde gripa en man som befann sig i lägenheten när de kom fram till platsen.

Omständigheterna runt dödsfallet var inledningsvis oklara och händelsen utreddes initialt som mord av polisen. Nu har åklagare Linda Carneus anhållit mannen, som nekar till brott.

– Det handlar om en äldre kvinna som har hittats död i sin bostad. Jag har anhållit den här mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, nu ska vi ta reda på vad som hänt, säger hon till SVT Småland.

Inget misstänkt mordvapen

Polisen gjorde en teknisk undersökning av brottsplatsen senare på lördagen.

– Det har gjorts beslag men det finns inget misstänkt mordvapen, säger Linda Carneus och fortsätter:

– Den här utredningen är i sin linda, den avlidna personen ska såklart obduceras, efter det får vi se vart utredningen tar vägen.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.