t,v Lars Winnerbäck t.h sångaren Thomas Öberg i bandet bob hund

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar musikredaktör Håkan Thörn om samarbetet med bland annat Lars Winnerbäck och bob hund som kommer spela under årets säsong för på Spåret. Foto: Henrik Montgomery/TT/Pontus Lundahl/TT

Lars Winnerbäck och bob hund – en dröm som blev sann för På spåret

Uppdaterad
Publicerad

I en spännande ny säsong av det älskade TV-programmet På spåret är det smålänningen Håkan Thörn som är musikredaktör.

Håkan Thörn, en erfaren musikjournalist och numera musikredaktör för På spåret, har arbetat intensivt hela sommaren och hösten för att förbereda den nya säsongen av På spåret.

I år kommer husbandet att bestå av grupperna Dina Ögon, First Aid Kit och bob hund. De sistnämnda är så kallade guldkorn för den här säsongen.

– Bob hund har varit ett favoritband till mig väldigt länge. De har kallats för Sveriges bästa liveband i över 30 år, så det känns som hög tid att de kommer till På spåret, säger Håkan Thörn.

Bob hund har även annonserat att de gör sina sista spelningar nästa sommar. Därför känner Håkan Thörn att det var oerhört fint att de kunde spela för På spåret innan dess.

Efterlängtad Lars Winnerbäck

En artist som verkligen är efterlängtad, enligt Håkan Thörn, är Lars Winnerbäck.

– Han är en sån där som ganska ofta säger nej till väldigt mycket, så det är extra kul att han sa ja till På spåret. Det är liten sån fjäder i hatten, säger Håkan Thörn och refererar till en av Lars Winnerbäcks låttexter.

I videoklippet ovan hör du mer om vilka artister som kommer att uppträda På spåret 2024. Den nya säsongen har premiär den 1 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.