Kvinna i vit dunjacka framför entrén till det gamla kommunhuset i Växjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Malin Lauber (S) är kritisk till den långsamma processen kring det numera övergivna och öde kommunhuset i Växjö. Hör henne berätta i klippet. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Malin Lauber (S) kritisk till tomma kommunhuset i Växjö: ”Borde ha mött byggarna i dörren”

Publicerad

Malin Lauber (S), kommunalråd och trolig kommande ordförande för kommunstyrelsen i Växjö, tycker att processen med vad som ska hända med det gamla kommunhuset har gått för långsamt.

När politiker och tjänstemän flyttat från de gamla kommunhuset till det nya nere vid stationen köpte det kommunägda bostadsbolaget Växjöbostäder det gamla kommunhuset för 157 miljoner kronor.

Växjöbostäder har många tankar om hur det forna kommunhuset ska användas. Hyreslägenheter och kanske någon form av handel finns bland förslagen. Just nu står det stora huset dock tomt och väntan är dyr. Bara driftkostnaderna stannar på omkring 2,7 miljoner kronor om året.

Växjö

Kommunalrådet Malin Lauber (S) tycker att arbetet med att få fram en lösning går för långsamt. Hör mer om det i klippet ovan.

Fastighet stort som ett kvarter

– Det här är ett stort kvarter och här kan rymmas mycket. Det kan bli allt från verksamheter som handel och kontor men också bostäder. Allt från studentbostäder till generationsboende om det är möjligt, säger Malin Lauber.

De styrande i kommunen har diskuterat olika lösningar om vad den stora fastigheten skulle kunna användas till. Malin Lauber vill att arbetet sker så fort som möjligt.

– Nu måste vi försöka att göra det bästa av situationen. Men jag vet inte i dag vilken lösning som är bäst. Vi måste grotta ned oss i detta, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet