Kalmar tingsrätt dömer en 20-årig man till fängelse för utpressning och övergrepp i rättssak. Foto: Johan Nilsson/TT

Man tvingade offer att äta hundmat – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man som suttit häktad för människorov, döms till fängelse efter att ha spärrat in en kvinna och en man i en lägenhet under flera timmar i Kalmar. En kvinna i 23-årsåldern som stod åtalad för medhjälp till människorovet, frikänns.

Mannen i 20-års åldern har genom misshandel och hot om våld försökt tvinga en annan man och en kvinna att betala en påhittad skuld på 30 000 kronor till honom.

Tvingades äta hundmat

Misshandeln bestod av att den 20-åriga mannen utdelade sparkar och slag mot offrets huvud och kropp, bland annat med ett järnrör. Offrets mun tejpades för och han tvingades att äta hundmat. Mannen använde även en spraydeodorant och en tändare för att bränna offrets hår.

Åtta månaders fängelse

Mannen döms till åtta månaders fängelse för försök till utpressning vid två tillfällen och övergrepp i rättssak vid två tillfällen. Han ska även betala 53 000 kronor i skadestånd till mannen och 28 000 kronor till kvinnan.

Tingsrätten frikänner kvinnan som satt häktad för medhjälp till människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.