Butiken spärrades av under tisdagskvällen och polisen hoppas kunna tömma övervakningskameror på bilder. Foto: Carl Calert

Misstänkt mordförsök i Nybro – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern fördes till sjukhus med stick- eller skärskador på tisdagskvällen efter att bråk uppstått inne i en mataffär i Nybro. Senare greps två män, och de är nu anhållna på sannolika skäl misstänka för mordförsök.

Polisen fick in larm om ett bråk i en mataffär på Stora Nygatan i Nybro klockan 19.51 under tisdagen. Tillsammans med ambulanspersonal ryckte de ut och påträffade en skadad man i 40-årsåldern.

Enligt Region Kalmar är mannen allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen.

Polisen drog igång en sökinsats efter en eller flera gärningspersoner. Under kvällen greps två män, som senare under natten blev anhållna av åklagare.

– Det är två anmälningar om försök till mord som är upprättade, säger Daniel Larsson, jourhavande förundersökningsledare.

Hoppas på övervakningsfilmer

Den aktuella butiken spärrades av och utrymdes på kunder och personal.

– Våra patruller förhör vittnen och det är väl inte ovanligt att det finns övervakningskameror i en sådan butik så dessa är vi intresserade av, säger Rickard Lundqvist.

Kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning, och avspärrningarna kunde hävas strax efter klockan ett på natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.