Hos hemsjukvården och på ett äldreboende i Borgholm har flera avvikelser tillkommit under kontrollräkningar. Foto: Martina Holmberg / TT

Misstänkta stölder av läkemedel på äldreboende och hemsjukvården i Borgholm

Uppdaterad
Publicerad

Vid flera tillfällen har det saknats narkotikaklassade läkemedel vid kontrollräkning av hemsjukvårdens läkemedelskåp. Nu har ytterligare en polisanmälan tillkommit som gäller misstanke om stöld från ett läkemedelskåp från ett äldreboende.

I slutet av september kom en avvikelse upp vid kontrollräkningen av läkemedel i hemsjukvårdens läkemedelskåp i Borgholm. Efter det granskades läkemedelsskåpets tidigare kontroller och det visade det sig att även i april i år har det saknats narkotikaklassade läkemedel, och nu i oktober har ännu en avvikelse hittats.

Ytterligare en polisanmälan

Under torsdagen kom ytterligare en polisanmälan gällande misstanke om stöld av narkotiska läkemedel ur en omsorgstagares läkemedelskåp på ett äldreboende.

– Det är allvarligt och oroväckande, det här ska inte hända och vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Anna Hasselbom Trofast, socialchef på socialförvaltningen.

Åtgärder

För att undvika ännu fler stölder har all narkotikaklassad medicin låsts in och för att komma åt läkemedlet behövs en speciell nyckel. Även mer kontrollräkningar har införts där varje kontroll görs två och två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.