Åskådare på en hockeyarena håller upp en stor banner med texten ”KRYA PÅ DIG #88”, vilket visar stöd för en spelare. I bakgrunden syns en stor publik som följer matchen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nybro supportrar kunde snabbt skapa en banderoll för att visa stöd för den skadade Tingsryd-spelare, Linus Hedman. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Nybrosupportrarna bakom hyllade banderollen efter skadematchen: ”Ville visa vår sympati”

Uppdaterad
Publicerad

Nybro Vikings supportrar har hyllats efter den banderollen i den avbrutna matchen mot Tingsryd. För SVT berättar killarna bakom om beslutet.

– Vi tänkte gå och ta en öl. Men när vi insåg att det var allvarligt bestämde vi oss för att visa vår sympati, säger Oliver Persson.

Under fredagens match mot Nybro i Hockeyallsvenskan, fick Tingsryds spelaren Linus Hedman en otäck smäll.

Matchen avbröts och när ambulansen rullade in på isen bestämde sig Nybros supportrar för att skicka ett meddelande till den skadade motspelaren, säger Oliver Persson.

– Fast det är Tingsryd, som vi inte har den bästa kopplingen till, ville vi visa att vi stöttar dem när det händer något allvarligt. Då spelar lagfärger ingen roll, säger Oliver Persson.

På sociala medier har bilderna på banderollen hyllats, bland annat på Hockeyallsvenskans hemsida.

– Vi är medvetna om att bilden har delats. Men uppmärksamheten är inte för oss, vi hoppas bara att Linus Hedman har sett den.

Se den otäcka smällen i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tingsryds Linus Hedman drabbades fick en otäck smäll under matchen mot Nybro. Matchen avbröts en längre stund och han fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.