Anders Strömbäck projektledare O-Ringen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Projektledaren för O-ringen i Oskarshamn Anders Strömbäck stakar ut campingplatser inför den stora orienteringstävlingen. Se förberedelserna inför tävlingen i klippet ovan. Foto: Niclas Wimmerberg

Oskarshamn förbereder sig inför O-ringen”Det är väldigt stort”

Uppdaterad
Publicerad

O-Ringen är världens största orienteringstävling. I år arrangeras tävlingen med över 18 000 deltagare i Oskarshamn. En gigantisk campingplats och ett arenaområde byggs just nu.

Det är drygt en vecka kvar till tävlingsstart för O-ringen. Anders Strömbäck är projektledare för evenemanget. Han menar att det här har stor betydelse för Oskarshamn.

– Det här är ju en jättechans att för smålandskusten att profilera sig inom orienteringssporten, men också för turistnäringen. Det här är väldigt stort säger Anders Strömbäck, projektledare för O-ringen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här såg det ut på O-ringen ifjol, 2023. Hör Heidi Lindell, Tor Andersson och Markus Stenebo, tre av 14 000 deltagare, berätta om tävlingarna och de tuffa banorna. Foto: Eva Danielsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.