Publikens medelålder är runt fyra-fem år. Det som de engagerar sig mest i, är inte vem som ska få vem i sagan, utan hur pojken ska komma upp till prinsens slott som ligger långt uppe bland molnen.
En flygande guldfisk räddar situationen.
– Och då kom ett monster och sa GRAAH, förtydligar en av lyssnarna och visar med händerna hur hotfullt monstret betedde sig.
Men slutet gott, allting gott, precis som det ska vara i sagorna.
Hbtq-tema på hyllorna
– Vi har en regnbågsavdelning i biblioteket, berättar Ingela Tabbert, som är bibliotekarie på Kalmar Stadsbibliotek.
Där samlar vi alla böcker med hbtq-tema, såväl för vuxna, ungdomar som barn. Men de återfinns även i de vanliga hyllorna.
Både utbudet och behovet har blivit större de senare åren, säger hon.
Stadsbiblioteket satsar stort den här veckan. Det är hbtq-quiz, fotografen Elisabeth Olsson Wallin kommer dit och berättar om sin Ecce Homo-utställning. Veckan avslutas med teaterföreställning.
Prideflaggor med attityd
Måndagens pysselstund har veckan till ära också fått regnbågstema.
På ritbordet i bibblan ligger prideflaggor, kritor, papper, pinnar och saxar. Uppgiften är att göra sin egen prideflagga.
Någon gör den i regnbågens färger. Andra skippar färgerna och tecknar ett stort, svart moln. Ytterligare en annan klipper stora hack i kanten och får till en fransig flagga.
Sen kommer det bästa: En stund i den gröna mjuka hopphörnan. De flesta barnen är barfota, men en har strumpor. I regnbågens alla färger.