Blir det klartecken för läkemedelsbolagens coronavaccin kan vaccinationerna börja i januari nästa år. Till att börja med kommer 31 000 doser att levereras till Kalmar och Kronoberg. Foto: Joel Saget TT

31 200 vaccindoser till Kronoberg och Kalmar län i januari

Uppdaterad
Publicerad

I januari kommer vaccinationerna mot covid-19 att komma igång, om läkemedelsbolagen får sina vacciner godkända. Nu har Folkhälsomyndigheten meddelat regionerna hur mycket vaccin de får från de olika leverantörerna.

Först ut att vaccineras är personer som bor på särskilda boenden för äldre, personer som har hemtjänst, vård- och omsorgspersonal samt personer som har nära hushållskontakter till personer som har hemtjänst.

De vaccinsorter som det planeras för kommer att behöva ges i två doser med några veckors mellanrum.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Fler doser i februari

Och nu står det klart hur mycket vaccin regionerna får. Med start i januari kommer 18 500 doser att levereras till Kalmar län, och 12 700 doser till Kronobergs län.

I februari kommer leveranserna att öka till 93 400 i Kalmar län och 64 000 doser i Kronobergs län. Detta under förutsättning att läkemedelsbolagen får sina ansökningar godkända.

När Folkhälsomyndigheten fördelat antalet doser av vaccinet har det skett utifrån en beräkning av hur stor andel av befolkningen som är över 70 år.

Så mycket vaccin får regionerna

Kalmar län

Januari: 18 500 doser (Pfizer, Moderna)

Februari: 93 400 doser (Pfizer, Moderna, AZ)

Kronobergs län

Januari: 12 700 doser (Pfizer, Moderna)

Februari: 64 600 doser (Pfizer, Moderna, AZ)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet