Rektorn Fagrabäckskolan i Växjö: ”Behövs bättre kommunikation”

Uppdaterad
Publicerad

Knivskärningen på Fagrabäcksskolan blottade ett stort behov av en effektivare kommunikation mellan skolpersonal vid pågående dödligt våld. Skolan välkomnar Växjö kommuns nya larm-app.

– Nu använder vi chatt, sms eller djungeltrumman och det finns risk att vi inte når ut till all personal vid krissituationer på skolan. Den nya larm-appen ska råda bot på det har jag förstått, säger Robert Eriksson, rektor på Fagrabäckskolan i Växjö.

I slutet av september blev en 15-årig elev knivskuren på Fagrabäckskolan och utvärderingen av händelsen visar på ett behov av bättre kommunikation.

– Utmaningen är att få till en bättre och effektivare kommunikation så att alla vet vad som ska göras, när och i vilken ordning, till exempel. Det är också viktigt att kunna kommunicera med föräldrar och förvaltningen ganska direkt, säger han.

Viktigt med underhåll

Fagrabäckskolan kan få appen installerad redan innan årsskiftet.

– Det välkomnar vi. Appen kommer nog att skapa lugn och förståelse när vi kan kommunicera på ett bättre sätt, säger Robert Eriksson.

Ser du några nackdelar med larm-appen?

– Ett system behöver hela tiden underhållas, se till att alla håller sig uppdaterade och vet hur den fungerar, säger Robert Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.