Rikard Kling till höger i bild tillsammans med Dackarnas speedwayförare Tomas Jonasson. Foto: Pressfoto

Rikard Kling tar över rodret som ny lagledare för Dackarna

Publicerad

Speedwayklubben Dackarna har utsett Rikard Kling, 41, till ny lagledare inför den kommande säsongen. Kling, som har en omfattande bakgrund inom speedwaysporten, tar över efter Mikael Teurnberg.

Rikard Kling kommer från en familj som är djupt rotad i speedway och har haft en nära och långvarig relation till Dackarna. Kling har över 25 års erfarenhet inom speedway och arbetat i olika roller, från funktionär till tävlingsledare.

Han har även varit mekaniker för flera kända förare, inklusive engelsmannen Daniel King och dansken Hans Andersen.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget. Det är hedrande att ha fått möjligheten att leda Dackarna, som ligger mig otroligt varmt om hjärtat, säger Rikard Kling i ett pressmeddelande.

Beskriver sig själv som lugn och taktisk

Kling beskriver sig själv som en lugn och taktiskt ledare med en passion för siffror och strategi.

– Jag är en taktiker ut i fingerspetsarna och älskar att jobba med siffror, toppningar, planera heat för heat och nomineringar, säger han.

Trots en senare start jämfört med andra lagledare i serien känner sig Kling väl förberedd för uppdraget.

– Med tanke på en senare start för min del än andra lagledare i serien, ser detta helt okej ut. Sportgruppen har en plan och gemensamt kommer vi sakta att bygga laget för kommande säsong, säger Rikard Kling i pressmeddelandet.

Dackarnas styrelse kommenterar valet av Rikard Kling

– Rikard var det naturliga valet som ny lagledare och det var aldrig riktigt aktuellt att leta utanför våra egna led. Med Rikard Kling vid rodret ser Dackarna fram emot en spännande säsong där erfarenhet och passion för sporten förväntas leda laget till nya framgångar.

Förra säsongen avslutade Dackarna med att säkra SM-silver efter en spännande final mot Lejonen.

En person i racingoverall står i fokus, omgiven av en inomhusmiljö med olika motorcyklar i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dackarna missade nyligen SM-guldet i speedway. Men trots det gick Dackarnas förare Tomas Jonasson av med en positiv känsla – hör honom i klippet från den 2 oktober här. Foto: Magnus Andersson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.