Simbassäng utan vatten och man i glasögon som tittar in i kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michael Granstedt, simhallschef, berättar att skolornas simundervisning drabbas när simhallen i Nybro håller stängt på obestämd tid. Foto: Janet de Kriek/SVT

Simhallen i Nybro stängd på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Simhallen i Nybro har stängt på obestämd tid sedan omfattande renoveringsbehov upptäcktes i början av sommaren. Stängningen slår hårt mot simundervisningen.

– Vi upptäckte att det fanns omfattande problem som behövde åtgärdas i samband med att vi hade stängt för en rutinkontroll, säger Michael Granstedt, simhallschef.

Bassängerna står tomma och bottnarna har behövt borras upp för att komma åt skadad betong. En begränsad simundervisning hålls i en gammal rehabbassäng på ett äldreboende i Nybro, men de flesta som skulle kommit till simhallen för att simma under hösten kommer får vänta.

– Främst drabbar stängningen så klart de barn och ungdomar som skulle få simundervisning. Men vår ambition är att alla som ska ha det enligt läroplanen ska ha fått det innan läsåret är slut.

Flera stängda simhallar

Stängda simhallar finns på fler platser i Kalmar och Kronobergs län. I Markaryd håller Hannabadet stängt året ut på grund av en akut renovering. I Emmaboda har simhallen också stängt för renovering, till en början under tre månader.

– Just nu hålls tidsplanen och vi planerar att öppna igen i mitten av november. Men allt som har med simning att göra just nu är inställt, säger Hugo Kjellin, fastighetschef i Emmaboda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.