Från och med den 20 november fram till februari nästa år vill regeringen förbjuda alkoholförsäljning på krogar, barer och restauranger efter klockan 22. Dessutom tvingas krogverksamheterna att stänga senast 22.30.
– Vi är i chocktillstånd om jag ska vara helt ärlig. Det är extremt tuffa tider. Det som kan ge mer hopp och framtidstro är att det kommer mer stöd till näringen, för det är vår bransch som är bland de mest utsatta, säger Martin Bergwall Nilsson.
Klarar sig lokalt
När det kommer till branschen på en lokal nivå är Martin Bergwall Nilsson optimistisk. Han menar att de kommer kunna hantera förslaget eftersom de tidigare har kunnat ställa om verksamheten och hålla öppet.
– Vi har en bra dialog med kommunen. Det har funkat väldigt bra hittills, vi har haft ett bra teamwork mellan gäster, anställda och myndigheterna.
Hur Regeringens förslag kommer att slå mot ekonomin är i nuläget oklart eftersom det nya beslutet innebär nya omställningar för verksamheten.
– Loppet är absolut inte kört för vår bransch, det handlar bara om att ställa om. Det kommer bli mycket mer takeaway-mat som julmat och nyårsmenyer. Folk kommer fortfarande att vilja unna sig något gott, säger han.