Växjölöparen Noel Braun är en av de lokala stjärnorna som inte få vara med och tävla när Sprintorienterings-SM kommer till staden 2025. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

SM i sprintorientering arrangeras i Växjö 2025: Lokala löpare portas

Uppdaterad
Publicerad

Inga av Växjös stjärnlöpare kommer att kunna tävla när det stora mästerskapet kommer till staden nästa sommar. Anledningen är att de har för god lokalkännedom och därför inte får vara med i orienteringsloppet.

–Det kommer att finnas en publiktävling vid sidan av SM, och våra ungdomar ska få en chans att vara med där, säger Elisabet Altin, kommunikationsansvarig för tävlingen hos Växjö orienteringsklubb.

Den 16-17 augusti är datumen för SM-tävlingar i individuell sprintdistans för juniorer och seniorer samt knockout-sprint.

Populär

Sprint som tävlingsform växer i popularitet, enligt Susanne Maarup, förbundschef Svenska Orienteringsförbundet.

–Växjö har allt för en sådan tävling. Det finns en stor landskapsvariation med våra parker, sjöar och nya och gamla bebyggelser, förklarar Elisabet Altin.

Det blir mycket aktivitet i Växjö under den helgen – samtidigt pågår även det årliga stadsevenemanget Karl-Oskardagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.