Nu föreslår moderata regionpolitiker att chefer inom Region Kronoberg med vårdutbildning ska jobba extra i sommar. Foto: SVT

Sommarjobbande chefer kan lösa personalkrisen

Uppdaterad
Publicerad

Region Kronoberg har stora problem att lösa bemanningen i sommar. Nu föreslår Moderaterna att chefer med vårdutbildning ska gå in och jobba för att lätta på problemet.

Sommarbemanningen i Region Kronoberg är ansträngd både på akuten och intensiven i Växjö, och på medicinkliniken i Ljungby. En av regionens åtgärder för att lösa problemet är att erbjuda rejäla ersättningar till de sjuksköterskor som kan tänka sig extrapass under sommarmånaderna.

Chefer föreslås ställa upp

Nu föreslår de moderata regionpolitikerna, Thomas Ragnarsson (M) och Roland Gusbeé (M), i en skrivelse till regionstyrelsen att chefer och administratörer i regionen med sjukvårdsutbildning också ska ställa upp för att lösa krisen.

I ett pressmeddelande skriver de båda moderaterna att det idag finns ett stort antal chefer och administratörer inom regionen, som både har sjukvårdsutbildning och mer tid över på sommaren. En resurs som de anser borde användas på ett bättre sätt.

– Många chefer föregår redan med gott exempel och jobbar patientnära under sommarmånaderna men fler skulle kunna göra det, säger Thomas Ragnarsson (M) i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.