Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Spritrånet i Emmaboda anmäls till arbetsmiljöverket

Publicerad

För en vecka sedan hotade en man till sig två flaskor Jägermeister samt kassapengar på Systembolaget i Emmaboda. I dag har stämningsansökan lämnats in till tingsrätten i Kalmar men händelsen har även anmälts till Arbetsmiljöverket.

Det var på kvällen den 10 augusti som en knivbeväpnad man hotade sig till kontanter och sprit på Systembolaget i Emmaboda.

En yngre maskerad man kom in strax innan butiken skulle stänga och hotade sig med hjälp av en kniv till två flaskor Jägermeister och de kontanter som fanns i kassapparaten. Mannen häktades redan samma dag och under fredagen har en stämningsansökan lämnats in till Kalmar tingsrätt.

Kvinnan som jobbade i kassan upplevde enligt stämningsansökan ”hotet som trängande” fara och händelsen är även anmäld till Arbetsmiljöverket av Systembolagets områdeschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.