Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var allra värst i början, kunder kunde klä av sig nakna och bli rent förbannade”, säger Lennart Brunius. Foto: Diba Dehnad

Thaisalonger får frågor om ”happy ending”: ”Förnedrande”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen förekommer prostitution på 80 procent av alla thaisalonger i Sverige. När SVT ringer runt till olika salonger i Växjö säger alla att förfrågningar om sexuella tjänster är vanligt.

– Jag har drivit kunder till att säga att det är en ”happy ending” de är ute efter, säger Lennart Brunius, som jobbar på en thaisalong.

Polisen säger till Uppdrag Granskning att sexhandeln i svenska thaimassagesalonger är omfattande och att det förekommer prostitution på 8 av 10 salonger i landet.

– Det är en upparbetad affärsmodell. Bordeller med inslag av massage, säger poliskommissarie Kajsa Wahlberg.

Klär av sig nakna och blir arga

På en salong i centrala Växjö jobbar Lennart Brunius som kundmottagare. Han säger att han är trött på män som förväntar sig prostitution på hans frus professionella thaimassagesalong.

– Det var allra värst i början, kunder kunde klä av sig nakna och bli rent förbannade, säger han.

Även i Uppdrag Granskning berättar norska salongägare att män blir arga när de nekar till sex.

Lennart Brunius säger att både han och hans fru tycker att det är förnedrande, men intervjun genomförs inte med frun på grund av språksvårigheter.

Hör Lennart Brunius, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.