Troja-supportrar portades från hemmapremiären

Uppdaterad
Publicerad

Det har blossat upp ett storbråk mellan Troja/Ljungbys supportergrupp Ultras Ljungby och klubbens ledning. Vid lagets hemmapremiär i hockeyallsvenskan på fredagskvällen så stoppades supportrarna från att komma in.

Det var under fredagens hemmamatch mot Karlskoga som bråket utbröt. När supportergruppen Ultras Ljungby skulle in i arenan blev de stoppade.

”Fel färg på tröjorna”

I en intervju strax efter matchen sa klubbens ordförande till C More att det bland annat handlade om att supportrarna hade svarta tröjor och stod för något som föreningen inte stod bakom. Att ordförande Pelle Wass dessutom gick ut och sa att gruppen hade fel färg på sina tröjor och förknippade dem med fascism gjorde att Ultras Ljungby gick i taket.

Ultras Ljungby portas

– Vi har åkt 60 mil och får inte komma in för att vi har fel klädsel. Laget behöver oss och vi får inte komma in på vår egen hemmapremiär, säger en upprörd supporter till P4 Kronoberg.

Ultras Ljungby är en egen supportergrupp som brutit sig ur Troja Support. Troja Support släpptes in men inte Ultras Ljungby.

När ledningen i föreningen fattade beslut om att stoppa supportrarna handlade om att dialogen mellan klubben och supportergruppen inte fungerade och att supportrarna burit sig illa åt på bortamatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ultras Ljungby portas

Mer i ämnet