Bråket ska ha skett i samband med lämning på förskolan. Människorna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: TT

Två mammor i slagsmål utanför förskola

Uppdaterad
Publicerad

Två mammor hamnade i luven på varandra på parkeringen utanför en förskola i Växjö. En av kvinnorna, som är gravid, ska ha fått en spark i magen.

Det var när kvinnorna skulle lämna barn på förskolan vid 07.30-tiden som de började bråka på parkeringen utanför.

Sparkar och hot

Både barn och andra vuxna ska ha blivit vittnen till händelsen, uppger Smålandsposten. Kvinnorna ska enligt polisen ha slagits och en av dem, som är gravid, hade fått ta emot en spark i magen.

Hon ska ha haft ont i magen efteråt och sagt att hon skulle uppsöka läkare, enligt anmälan.

Anmält varandra

Två polispatruller skickades till platsen och kunde avstyra bråket.

– För vår del var det ganska odramatiskt men det blev lite pådrag eftersom de två kvinnorna tidigare har varit i bråk, säger Andreas Jörnefeldt på Växjöpolisen till Smålandsposten.

Kvinnorna, som båda är i 30-årsåldern, har anmält varandra för misshandel. Kvinnan som fick sparken i magen har även anmält den andra kvinnan för olaga hot. Hon ska ha sagt att hon skulle döda henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.