• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Två män gripna för våldtäkt i Uppvidinge

Uppdaterad
Publicerad

Två män är misstänkta för våldtäkt under en festival i Uppvidinge kommun i Kronobergs län. Under söndagsförmiddagen anhölls de efter beslut från åklagare.

Det var när polisen patrullerade i området under natten mot söndag som de blev kontaktade av allmänheten med anledning av ett misstänkt brott.

– Där är poliser i området som blir uppmärksammade på att ett misstänkt brott kan ha begåtts, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Utredningsarbete

Två män i 20-årsåldern grips misstänkta för våldtäkt. Målsägande är en flicka som är i övre tonåren, men under 18 år.

– Vi håller just nu på att utreda omständigheterna för att komma fram till vad som skett, säger Filip Annas.

Under söndagsförmiddagen anhölls de två männen.

Den misstänkta brottsplatsen har spärrades av. Polisen är klara på platsen men utredningsarbetet fortsätter, bland annat genom förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.