Det var här i Sandsbro som de både männen stoppades av polisen med sprängämnen. Foto: Carl Carlert

Två män häktas för sprängämnen i bil i Växjö –misstänkt gängkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Två män har häktats efter att polisen upptäckte sprängämnen i deras bil under en kontroll vid Gamla Rottnevägen, i Sandsbro i Växjö. Polisen undersöker nu om det finns någon gängkoppling.

På tisdagskvällen den 15 oktober upptäckte polisen i Växjö ett misstänkt farligt föremål i en bil under en kontroll. Nationella bombskyddet tillkallades till platsen och två män anhölls.

Dagen efter bekräftade polisen att det var ett skarpt farligt föremål.

– Det var något explosivt föremål, sade Thomas Johansson, presstaleperson på polisen då till SVT.

Två män häktade

Åklagare Tommy Sköld bekräftar under fredagen att det var sprängämnen de hittat i bilen och undersöker gängkoppling till händelsen.

Nu häktas de båda männen, 18 och 32 år gamla, hemmahörande i Stockholmstrakten i Växjö tingsrätt.

Misstanken är förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En delad bild som visar två scener. Till vänster syns en polisbil med blinkande ljus och avspärrningsband. Till höger syns Thomas Johansson, presstalesperson på polisen, som intervjuas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det explosiva föremålet hittades efter en fordonskontroll i ett villaområde i norra Växjö. Så här sa Thomas Johansson, Polisens presstalesperson i region syd, efter gripandet. Foto: Carl Carlert/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.