– Det är en viktig fråga för oss, att servera mer viltkött, säger Tina Storbjörk.
Växjö kommun siktar på att minst 60 procent av livsmedel som når skolmaten ska vara svenskproducerat nästa år, och när det gäller viltkött är behovet beräknat till cirka 600 000 kr.
– Vi ska möjliggöra för att handla ifrån mindre leverantörer och vi har ett dynamiskt inköpssystem för bland annat vilt, fortsätter hon.
Höga volymer
På Regionen är man också entusiastisk över möjligheten att mer vilt skulle kunna ingå i menyutbudet.
– Vi serverar vilt till patienterna mellan tjugo och tjugofem gånger per år, förklarar Martin Eriksson, Verksamhetschef till kost- & restauranger. Det blir jättebra med en ökad tillgänglighet på marknaden!
Det enda hindret kan vara att regionens livsmedelsbehov är stort och då krävs det höga volymer av råvaror.
– Vi serverar cirka 1200 måltider per dygn, säger Martin Eriksson, så oftast köper vi av grossister.