Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Melodifestivalen i Växjö markerar den tredje deltävlingen och äger rum lördagen den 17 februari i Vida arena. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Växjö kommun ordnar melloförfest – med budget på 2,5 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2024 anordnas flera aktiviteter av Växjö kommun, bland annat en stor mellofest på Stortorget.

”Melfest”, som är det officiella namnet på festligheterna, anordnas av kommunerna där Melodifestivalen anordnas, tillsammans med SVT och Live Nation.

I Växjö arrangeras ”Melfest” på Stortorget mellan klockan 11-14. Till programmet hör bland annat intervjuer och besök av Bolibompadraken.

Melodifestivalen 2024

– Sex till åtta tusen besökare har ”Melfest” haft tidigare år, så någonstans det räknar vi med, säger Maria Lexert, projektledare på Växjö & Co, det kommunala eventbolaget.

Utöver storfesten kommer en del mindre evenemang kopplade till ”Melfest” att dyka upp i staden. Bland annat har Smålands musikarkiv en tipspromenad runt Växjösjön, där man kan vinna biljetter. Även en förfest är att vänta på fredagen på Storgatan.

2,5 miljoner kronor i budget

Exakt hur mycket pengar Växjö kommun kommer att lägga på festligheterna återstår att se. Men en budget finns på plats.

– Vi har en budget på ungefär två och en halv miljon, säger Maria Lexert.

I klippet ovan berättar Maria Lexert mer om den stora stadsfesten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet