Två personer står på en gata, den till vänster bär en mörk jacka. Personen till höger är iklädd en blå jacka och har hörlurar runt halsen. Båda personerna står framför Växjös tidigare kommunhus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Politikerna kanske ska tänka på vad de gör med pengarna”. Hör två Växjöbor reagera på det kommunala bostadsbolaget Vidingehems kostnader, för ett tomt kommunhus. Foto: Olof Peterson/SVT

Växjöborna om miljonnotan för gamla kommunhuset: ”Skulle behövas till annat”

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla kommunhuset har till stora delar stått tomt i flera år – och kostar allmännyttan mångmiljonbelopp. Det är synd, tycker Växjöbor som SVT pratat med.

– Det synd. Det borde kunna nyttjas till något annat, bostäder eller företag skulle kunna flytta in, säger Alberto Johansson Alvarez.

Det handlar om ett helt kvarter i centrala Växjö som till stora delar står tomt. Huvuddelen är det tidigare kommunhuset, som lämnades öde 2021.

Sedan dess har fastigheten kostat det allmännyttiga bostadsbolaget 10 miljoner kronor, visar SVT:s genomgång.

– Politikerna borde tänka på vad de gör med pengarna, innan de sätter sina planer i verket, tycker Sara Sjöqvist.

Se kommentarerna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.