Nedrivna EU-valskyltar utanför Södertälje pendeltågsstation. Foto: SVT

EU-valskyltar nedrivna i centrala Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Flera partiers EU-valskyltar har rivits ner i centrala Södertälje. Bland de drabbade finns Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Däremot klarade sig Centerpartiets skyltar.

På gräsmattan utanför pendeltågsstationen Södertälje centrum låg flera valskyltar nedrivna under tisdagsmorgonen. Victor Zetterman från Liberalerna är på plats med spett och en större hammare för att sätta upp de nedrivna skyltarna, två från Liberalerna och en från Kristdemokraterna.

Victor Zetterman från Liberalerna sätter upp en av de nedrivna valskyltarna. Foto: SVT

– Vi är ganska vana vid att det här händer, men det är förstås tråkigt. Vi skulle kunna vara ute och träffa väljare i stället för att behöva sätta upp skyltarna igen, säger Victor Zetterman.

På kullen på andra sidan Nyköpingsvägen ligger ytterligare en skylt från Liberalerna nedriven, tillsammans med en från Moderaterna. Victor Zetterman sätter upp även Moderaternas skylt.

– Vi brukar hjälpas åt. Om det är andra partiers skyltar som rivits ner så sätter vi upp dem också.

Nedrivna igen på eftermiddagen

Strax innan fem på eftermiddagen var det återigen flera skyltar som hade rivits ned, både vid stationen och vid backen ner till Nyköpingsvägen.

På eftermiddagen hade skyltarna rivits ner igen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.