Kennedy Bakircioglu är en av flera stjärnorna som spelat i klubben. Assyriska FF bildades 1974 och de spelar för närvarande i division 1. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Företrädare för fotbollsklubben Assyriska åtalas för grovt bokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två personer i Assyriska FF åtalas för grovt bokföringsbrott – detta då klubben under fyra år slarvat med bokföringen. Klubben riskerar nu att tvingas betala en miljon kronor.

Det har varit en tuff tid för fotbollsklubben Assyriska FF. Redan sedan innan har de ett skuldkrav från kommunen på 1,6 miljoner. Nu åtalas även två företrädare i klubben, misstänkta för grovt bokföringsbrott. Enligt åklagaren ska klubben ha upprättat bokföringen för sent under fyra räkenskapsår.

Åklagaren, Helena Nilsson, på Ekobrottsmyndigheten, skriver i ett pressmeddelande:

”Genom att inte upprätta bokföring i rätt tid försvåras möjligheterna till kontroll av verksamheter. Att sådan kontroll kan ske är alltid viktigt, inte minst när det gäller föreningar och andra organisationer som helt eller delvis finansierar sin verksamhet med offentliga medel, såsom bidrag från myndigheter och kommuner”

Klubben svarar

SVT har varit i kontakt med klubben som kommer att hålla en presskonferens under måndagen. På sin hemsida skriver klubben:

”Det är otroligt sorgligt för oss men också för hela Idrottssverige att okunskap om bokföring kan leda till åtal för eldsjälar.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.