Kriminella i Södertälje tar sig in på en studentfest.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se övervakningsbilderna som fångar männen precis innan de springer in på studentfesten. Foto: ur polisens förundersökning

Här springer maskerade kriminella in på studentfest – fyra åtalas för hot

Uppdaterad
Publicerad

I juni stormade flera maskerade personer in på ett studentfirande i Södertälje. En av dem ska ha varit beväpnad. Nu åtalas fyra personer ur Ronnafalangen för bland annat grovt olaga hot. Se i videon när de springer in på studentfesten.

Det var den 6 juni som polisen larmades till festlokalen. I åtalet står det att flera personer dök upp maskerade vid entrén till en festlokal och tvingade sig in på studentfirandet. På festen ska de ha frågat efter en specifik person.

En av festdeltagarna försökte ringa 112 och ska då blivit knuffad och hotad med ett vapen. Efter händelsen ska hans bostad blivit beskjuten två gånger.

Kriminella nätverken i Södertälje

Ledargestalt i nätverket

Fyra män åtalas nu för grovt övergrepp i rättssak och grovt olaga hot. En av de åtalade beskrivs av polisen som en ledargestalt och utförare i nätverket. Han misstänktes även i början av året för att ha varit inblandad i en attack på en frisörsalong i Södertälje. Och innan det var han misstänkt i en omfattande narkotikahärva men han friades i tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverken i Södertälje

Mer i ämnet