Två personer ska ha befunnit sig i närheten av hagen när jägaren sköt ihjäl hästarna. Foto: SVT

Vildsvinsjägare skadesköt två hästar – människor fanns i närheten

Uppdaterad
Publicerad

En jägare sköt på fredagskvällen två shetlandsponnyer i en hage i Nykvarn, efter att ha misstagit dem för vildsvin. Två personer befann sig i anslutning till hagen, vid ett stall, enligt hästägaren.

Larmet inkom vid 20-tiden igår kväll.

– Det är en jägare som varit ute för att jaga vildsvin och av misstag skjutit två hästar, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Jägaren anmälde själv händelsen till polisen.

Polisen har upprättat en anmälan om jaktbrott samt framkallande av fara för annan, eftersom andra personer befann sig i hagen där händelsen inträffade.

”Ovanligt – och obegripligt”

Erkki Poutiainen har en gård med islandshästar omkring en mil från gården där de två ponnyerna sköts. Han säger att han aldrig har hört talas om något liknande.

– Det måste vara ett misstag. Men det är så konstigt att skjuta två hästar, och inte bara en. Och det var ju människor i hagen. Eller så är det nån med väldigt dålig syn, säger han.

Är du orolig för egen del för att något sådan här ska hända dig eller dina hästar?

– Nej inte alls. Det här är så ovanligt, och så obegripligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.