Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT rapporterade direkt från platsen där skjutningen inträffat. Foto: Foto: SVT/Linda Asmar/Blåljusbilder

En person anhållen efter skjutning i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på tisdagsmorgonen hittades en man i 20–25-årsåldern allvarligt skadad efter en skjutning i en lägenhet i Södertälje. Polisen meddelade senare att mannen dött av skadorna. På tisdagskvällen anhölls en person, skäligen misstänkt för medhjälp till mord, meddelade Åklagarmyndigheten på onsdagsmorgonen.

Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan fyra på tisdagsmorgonen, efter samtal om en skottskadad man.

– När vi kom till platsen påträffade vi en skottskadad man med allvarliga skador, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Våldsspiralen i Södertälje

Ingen gripen

Mannen vårdades av ambulanspersonal, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

– Vi arbetar nu med en polisinsats, vi har spärrat av för teknisk undersökning och kommer sätta in fler utredningsåtgärder, säger Per Fahlström.

En förundersökning gällande mord har inletts. Enligt uppgifter till LT ska den döda mannen ha varit en drivande person i det så kallade Saltskogfalangen.

Sedan tisdag kväll är en person anhållen skäligen misstänkt för medhjälp till mord, meddelar Åklagarmyndigheten på onsdagsmorgonen. Personen kommer så snart som möjligt att förhöras i närvaro av offentlig försvarare.

– Jag kan i nuläget inte ge några ytterligare uppgifter om vad misstanken består i, ålder eller kön på den misstänkta personen, motiv eller eventuella kopplingar till kriminella nätverk, säger åklagare Mikael Carlsson som leder förundersökningen.

Utbränd moped har hittats

En övergiven och utbränd moped hittades senare på tisdagsmorgonen i Hovsjö. Larmet om branden kom till polisen klockan 04.15, omkring tio minuter efter larmet om skjutningen.

– Det kom in som ett larm om en brand. Vi tittar på om det kan finnas något samband. Det verkar som den brunnit under natten, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vd polisen.

I december 2022 skedde en annan skjutning i området, då en man i 20-årsåldern sköts till döds. I juni 2022 sköts en annan man till döds i området och i maj skedde en skottlossning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet