Skylt som pekar mot pendeltåg. Reporter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur har nio växelfel mellan Södertälje centrum och Tumba kunnat ske på bara tre veckor? Hör Trafikverket svara och följ med reportern på resan mellan Södertälje centrum och Flemingsberg. Foto: Amanda Svensson/SVT

Nio växelfel på tre veckor – under pågående banarbete mellan Flemingsberg och Tumba

Publicerad

På bara tre veckor har nio växelfel skett mellan Södertälje centrum och Tumba. Samtidigt pågår ett banarbete på pendeltågssträckan.

Mellan 30 juni och 4 augusti pågår ett banarbete som gör att pendeltågsresenärer mellan Södertälje centrum och Flemingsberg får byta till ersättningsbuss i Tumba.

Från dess att banarbetet startade till och med den 21 juli var det nio växelfel på sträckan Södertälje C-Tumba.

Kollektivtrafik

Resenärer klagar på för få ersättningsbussar

SL fick till en början klagomål på att två bussar per avgång i rusningstid var för lite och ökade antalet till tre. Anledningen till att fler bussar inte satts in beror på busschaufförsbrist och att det finns ett begränsat antal ersättningsbussar som ska delas i hela landet.

– Det gäller att disponera de ersättningsbussar som finns till olika trafikområden, där vi slåss med aktörer i hela landet för det är svårt att få tag i ersättningsbussar, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Växelfelen mellan Södertälje C och Tumba

2 juli (två gånger)

4 juli

8 juli

9 juli

10 juli

11 juli

12 juli

19 juli

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kollektivtrafik

Mer i ämnet