• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: SVT

Nytt bygge i stan – parkering försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Inför byggstarten av 70 nya hyresrätter, bakom Kringlan, kommer parkeringen och vägen att stängas av för genomfart. Från och med vecka två kommer man få tänka om när man kör genom stan.

På Orionkullen planeras runt 70 nya hyresrätter och när bygget börjar i vecka två kommer man att stänga av en del av Västra Kanalgatan.

Biltrafik, och delvis gående, kommer att påverkas av detta, skriver kommunen på sin hemsida.

Foto: Källa: Google

Parkeringsplatser försvinner

Parkeringarna mellan Västra Kanalgatan och Kringlan kommer försvinna, men också en del av parkeringen vid Gamla flickskolan kommer att stängas av under byggarbetet. Nu arbetar kommunen med att ersätta parkeringsplatserna.

– Vi håller på och ser om det går att ordna fler parkeringsplatser inne i stadskärnan, det kommer inte bli precis där men någon annanstans i stadskärnan, säger Sune Eriksson, tillförordnad stadsmiljöchef och Projekt och exploateringschef.

När kommer det finnas fler parkeringar?

– Tanken är att det ska gå ganska snabbt. Nu har vi några lösningar som ligger uppe vid kommunhuset och runt där, men det är en bit ifrån stadskärnan. Jag törs inte svarar på när det kan bli klart men vi försöker hitta temporära lösningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.